Tabletten pure oorsprong

Dankzij onze chocoladetabletten ontdekt u chocolade in zijn puurste vorm. Elke bonenvariëteit leidt, afhankelijk van de streek van herkomst, tot een unieke chocolade. Onze chocolade wordt overigens geproduceerd op basis van cacao zonder andere plantaardige producten. Ontdek zelf hun verschillende eigenschappen en smaken, afhankelijk van hun streek van herkomst :

"Passion Chocolat | Chocoladetabletten"

Oorsprong van chocolade

Brazilië is historisch gezien een van de bakermatten van de cacao ; al sinds de achttiende eeuw is het een grote producent. In de jaren ’90 verdwenen verschillende Braziliaanse plantages door diverse ziektes, waardoor de productie gehalveerd werd. Daardoor zijn Braziliaanse cacaobonen eerder een zeldzaamheid geworden op de Europese markt.

Passion Chocolat heeft gekozen voor de “Bahia Superior” omdat in deze boon alle opvallende eigenschappen van Braziliaanse cacao aanwezig zijn.

Smaak en aroma's

De aroma’s van deze cacaoboon zijn flamboyant en uitgesproken. Deze chocolade smelt relatief snel in de mond, heeft een geconcentreerde smaak en een hoge densiteit. Chocolade op basis van deze cacao smaakt warm en onvoorspelbaar, en doet vooral denken aan zoethoutwortel. Bij het degusteren vallen onmiddellijk de typische kruidenaccenten (gember) op.

De Caraïben (Dominicaanse Republiek) zijn rijk bezaaid met cacaoplantages, maar er zijn er slechts enkele die het fermentatieproces van de cacaobonen perfect onder de knie hebben. Daarom werd onze aandacht getrokken door een uitzonderlijke cacaoboon, de Trinitario van het type “Hispanola Superior”.

Smaak en aroma's

De aroma’s van deze cacaoboon zijn flamboyant en uitgesproken. Deze chocolade smelt relatief snel in de mond, heeft een geconcentreerde smaak en een hoge densiteit. Chocolade op basis van deze cacao smaakt warm en onvoorspelbaar, en doet vooral denken aan zoethoutwortel. Bij het degusteren vallen onmiddellijk de typische kruidenaccenten (gember) op.

Cacaobonen uit dit land staan meer bekend om hun kwantiteit dan om hun kwaliteit. De bonen smaken immers nogal bitter. Daarom zijn deze bonen vooral geschikt voor melkchocolade, omdat de bittere smaak van de boon de ‘platte’ smaak van de melk en de suiker compenseert.

Smaak et aroma's

De aroma’s van een melkchocolade op basis van deze Afrikaanse bonen houden het midden tussen die van cacao en die van melk. Omdat ze weinig gesuikerd zijn, dient de bitterheid van deze Ivoriaanse cacaobonen als basis voor een authentieke smaakstructuur die zich vooral achteraan in de mond laat gelden.

Tot op heden heeft Madagascar haar traditionele cacaoplantages en artisanale kweektechnieken bewaard.
De prachtige cacaobomen zijn er al sinds mensenheugenis in de streek van Sambirano geplant en dat is meteen ook de reden waarom deze Criollo-boon “Sambirano n° 1” genoemd wordt.

Smaak en aroma's

Bij het proeven van de chocolade die op basis van deze bonen wordt gemaakt, valt onmiddellijk het ongelooflijke aroma van deze cacaoboon op. De citrusaroma’s komen tot uiting zodra u uw tanden in de chocolade zet. Vooral de uitgesproken citroensmaak valt op.

Dit haast magische eiland ligt in het midden van de Grote Oceaan. Daar, aan het “einde van de wereld” worden de cacaoplantages op vruchtbare vulkanische grond aangelegd. We treffen er cacaobonen van het ras Trinitario aan.

Smaak en aroma's

Zodra u de chocolade in uw mond stopt, merkt u hoe absoluut authentiek deze is dankzij zijn hoge densiteit die neigt naar de gecombineerde smaak van gemaaid gras, leder en aarde.
Het is een taaie en agressieve chocolade die tegelijk ook harmonieus en sensueel is.

Sinds de vijftiende eeuw produceert Venezuela opmerkelijke cacaobonen die een schat aan smaken herbergen. Wij hebben gekozen voor een Criollo-boon van het type “Carenvero Superior”. Deze boon staat bekend om zijn specifieke aromatische eigenschappen.

Smaak en aroma's

In de zwarte chocolade die op basis van deze Venezolaanse boon wordt gemaakt, vindt u gemakkelijk het hele aromatische palet van deze cacao terug. Zijn structuur is subtiel en meer dan stevig. Zijn aroma’s zijn flamboyant, gekruid en floraal.
Deze chocolade smelt bijzonder traag en op het einde wordt u een heel lichte, zurige smaak gewaar.

Une envie subite de chocolat ?

Découvrez notre e-shop !

Onze andere soorten chocoladetabletten

Speciaal
 • 99% INFINI
 • Matcha
 • Zwart met gepofte rijst
 • Melk met gepofte rijst
Gevuld
 • Zwarte koekje praline
 • Melk koekje praline
 • pindanoten praline

 • Gianduja praline

 • Pistachio praline

Zonder toegevoegde suiker
 • Zwart zonder toegevoegde suiker
 • Melk zonder toegevoegde suiker

Probeer onze chocoladetabletten bij de Passion Chocolat verkooppunten in Sablon en Sint-Pieters-Woluwe (Brussel) !

Envie de commander en ligne ?