0
Panier
Contacteer ons

Pure origine chocoladetabletten

Onze chocoladetabletten geven u de kans om chocolade in zijn pure vorm te ontdekken. Elke cacaoboonsoort levert, afhankelijk van haar herkomst, een unieke chocolade op. Deze wordt gemaakt op basis van cacaoboter, zonder andere plantaardige vetstoffen. Het is aan u om hun verschillende karakters en smaken te vergelijken naargelang hun oorsprong

De oorsprong van chocolade ...

Brazilië wordt historisch beschouwd als een van de genetische bakermatten van cacao. Het land is sinds de 18e eeuw een grote producent, maar zijn plantages werden in de jaren 90 zwaar getroffen door ziektes, waardoor de productie gehalveerd werd. Daardoor zijn Braziliaanse cacaobonen vandaag zeldzaam op de Europese markt.

Passion Chocolat koos voor de cacaoboon Bahia Superior, die perfect de opmerkelijke persoonlijkheid van Braziliaanse cacao weerspiegelt.

Smaak en aroma’s

De aroma’s van deze cacaoboon zijn vurig en krachtig. De smaak kenmerkt zich niet door lengte in de mond, maar door concentratie en intensiteit. De chocoladetonen zijn warm en onvoorspelbaar, met nuances van zoethoutwortel en pittige accenten zoals gember.

De cacaoplantages in de Caraïben (Dominicaanse Republiek) zijn talrijk, maar slechts weinig beheersen het fermentatieproces van de cacaobonen tot in de perfectie. Daarom kozen wij voor een uitzonderlijke Trinitario-bonensoort van het type Hispanola Superior.

Smaak en aroma’s

Licht wrang, met pure aroma’s die leiden naar een klassevolle chocolade, met rijke toetsen van zoethout, peper en nootmuskaat.

Cacaobonen uit dit land zijn vooral bekend om hun kwantiteit, minder om hun kwaliteit. De bonen zijn eerder bitter van aard. Maar net deze bitterheid vormt een troef in melkchocolade, waar ze het vlakke karakter van melk en suiker mooi opheft.

Smaak en aroma’s

De melkchocolade op basis van deze Afrikaanse bonen is mooi uitgebalanceerd tussen cacaotonen en melk. Weinig zoet, met een bittere toets die een originele smaakstructuur biedt en een subtiele hint van gebak in de afdronk.

Madagaskar heeft tot op vandaag cacaoplantages behouden met traditionele en ambachtelijke landbouwmethoden. De hoogwaardige cacaobomen groeien voornamelijk in de regio Sambirano. Daarom kozen wij voor de Criollo-variëteit “Sambirano n°1”.

Smaak en aroma’s

Bij het proeven van deze chocolade valt meteen de uitzonderlijke aromatische persoonlijkheid op. De uitgesproken citrusaroma’s komen meteen naar voren, met een duidelijk aanwezige citroentoets.

Gelegen in het hart van de Stille Oceaan, onderscheidt dit afgelegen eiland zich door zijn unieke kenmerken. Op de vruchtbare vulkanische gronden ontwikkelen zich plantages van Trinitario-cacaobonen.

Smaak en aroma’s

Vanaf de eerste aanraking in de mond proef je het unieke karakter van deze chocolade: een dichte structuur die zich ontvouwt tot smaken van vers gemaaid gras, leer en aarde. Een volhardende, krachtige maar tegelijk harmonieuze en sensuele chocolade.

Sinds de 15e eeuw produceert Venezuela uitzonderlijke cacaobonen die echte schatten verbergen. Wij kozen voor een Criollo-cacao van het type Carenero Superior, met werkelijk unieke aromatische eigenschappen.

Smaak en aroma’s

Deze donkere chocolade onthult een volledige aromatische rijkdom: een subtiele maar uitgesproken structuur, met flamboyante, kruidige en florale aroma’s. De lange afdronk is opmerkelijk en eindigt met een lichte zuurtint.

Onze andere soorten chocoladetabletten


Spéciaal 

99% INFINI


Gevuld

Pure biscuitpraliné
Melk biscuitpraliné
Pinda praliné
Gianduja praliné


Zonder toegevoegde suiker

Pure chocolade zonder toegevoegde suiker
Melkchocolade zonder toegevoegde suiker

Kom onze chocoladetabletten proeven in de Passion Chocolat winkels in de Zavel en Sint-Pieters-Woluwe (Brussel)!

Wenst u online te bestellen?